Kurser/Föredrag

Klätterkurser & Prova på klättring Se HÄR!

Föredrag/Bildvisning

Föredragen kan hållas som rena reseberättelser från de över 30 år av klätterupplevelser och äventyr runt om i världen. Bland annat från första solo bestigningen av den 900m höga bergväggen Kjerag samt den blöta och lösa klättringen uppför Trollväggen i Norge. Till något varmare bergväggar så som El capitan i Yosemite och ökentorn i Utah i USA. Eller från någon av de åtskilliga alpina klättringar i Mount blanc massivet i Chamonix så som klättringen uppför Bonatti pelaren etc. Som kontrast till klättringen så kan jag även dela med mig av möten med bergsgorillor i Uganda eller djurlivet på Galapagos mm.

Föredragen kan hållas med vinkling mot ledarskap och teamarbete. Erfarenheter från den lyckade klätterexpeditionen till berget Trango Tower i Himalaya Pakistan sommaren 1997 gav mig insikt om många samverkande faktorers betydelse för framgång.
Jag kommer mer än gärna till ert företag eller förening och förgyller en kväll i en glad positiv anda och delar med mig av mina äventyrs upplevelser.

 

Mina föredrag skräddarsys efter
era behov och önskemål!

Beställ HÄR!


Föredrag referenser

Fredriks förmåga att sy ihop sina fantastiska strapatser med sina ödmjuka tankar kring att sätta mål uppskattas av såväl våra kundföretag som klienter. Inte nog med att Fredrik har bemästrat de mest svårtillgängliga bergen. Han har lyckats fånga det med bilder i världsklass.”  
Jörgen Rosin, Rådgivare Trygghetsrådet.“Vill ni höra en talare som med ord och underbara bilder, beskriver hur man kan arbeta med mål och engagemang i sin verkamhet. Då är Fredrik Schlyter er nästa talare. Genom hans berättelse om upplevelser i samband med olika klättrings utmaningar får man en ny inblick i hur man kan se på svårigheter och vikten av mål. Ekonomiavdelningen på SMHI fick vara med om en verkligt trevlig och intressant föreläsning med underbara fotografier.”

SMHI Ekonomiavd. Martin Bergstrand


Övriga föredrags referenser:
– Sydsvenskan i Malmö
– Östergötlands Socialdemokrater
– Astra zenica i Södertälje
– Folkungahälsan Linköping mfl.

Kontakta mig för mer info. och priser HÄR!Klätterkurser & Prova på klättring

Grundkurs klippklättring
Grundkurs i Klättring Ladda ner SKF, normer för kursen HÄR!
Kursen hålls vid Ågelsjön norr om Norrköping under två hela dagar och en teorikväll. Kursen arrangeras av Fredrik Schlyter som har över 30 års erfarenhet av klättring. Fredrik är auktoriserad klippklättringsinstruktör genom SKF. Kursen innefattar sk. friklättring, dvs att klättra uppför olika leder på en klippvägg med rep och utrustning som säkerhet. Kursens moment kan även tillämpas vid klättring på inomhusväggar.

Kursmål
Målet är att du ska lära dig grunderna i friklättring med rörelse på klippa, replagsteknik, firning och olika säkringsmetoder. Efter kursen har du tillräckliga kunskaper för att kunna fortsätta träna på egen hand. Kursens två praktikdagar vid Ågelsjön ger tillfälle till mycket klättring. Små grupper (max 3 elever / instruktör) borgar för hög kvalitet och effektiv inlärning. Teorikvällen förbereder och kompletterar praktiken.

Praktik vid Ågelsjön och Teorikväll
– Rörelsetekniker
– Utrustning
– Säkringar
– Nedfirningsmetoder
– Grundläggande klätterterminologi och kommandon
– Topprepsklättrning
– Graderingssystem
– Replagsklättring
– Guideboksläsning
– Hantering av rep, selar mm
– Etik

Pris: 2600:-/pers. I priset ingår instruktion enligt svenska Klätterförbundets kursnormer, Stora Klippklättringsboken (värde 300:-), lån av utrustning, två dagars praktisk klättring vid Ågelsjön samt en teorikväll. (max och min 4st deltagare/kurs)

Beställ HÄR!

 Prova på klättring

Detta är det perfekta alternativet för dig som inte redan vet att klättring
är bland det roligaste i livet. Under några intensiva timmar så kommer
jag ge er stor insikt i vad klättring handlar om. Vi går igenom och testar
allt från firning till klättertekniker etc. Efter dessa timmar kommer du
inse att du har valt att testa på den ultimata sporten…

Ni har möjlighet att ta med er hur många kamrater eller kollegor ni vill
om ni så önskar. Det blir i så fall bara lite mindre effektiv klättertid åt dig själv!

Pris: / grupp 1500:- (Max 10 personer / gång)
Allt är då inkluderat så som utrustning och auktoriserad instruktör.
Prova på klättringen brukar hållas vid Ågelsjön, 1 mil norr om Norrköping.
Jag hälsar dig varmt välkommen!

Beställ HÄR!